Winkelwagen

Halvskurna och 1/3 skurna celler

Halva snittet

När det gäller solpaneler avser “half cut” en särskild typ av solpanel som är utformad med halvskurna solceller. Det innebär att de vanliga solcellerna i en panel skärs itu, vilket skapar två mindre celler som är parallellkopplade. Dess huvudsakliga syfte är att minska effektförlusten på grund av inre resistans och förbättra panelens prestanda.

1/3 del

“1/3 cut” avser å andra sidan en typ av solpanel där standardcellerna är delade i tre, vilket resulterar i tre mindre celler som är parallellkopplade. Syftet med denna konfiguration liknar syftet med halvskurna paneler: att minimera effektförlusten och förbättra elproduktionen.

Halvklippta vs 1/3 klippta celler

Den största skillnaden mellan halvkapade och 1/3 kapade solpaneler ligger alltså i hur många gånger standardcellerna är kapade. Halvt skurna paneler har celler skurna på mitten, medan 1/3 skurna paneler har celler skurna på tre. Antalet snitt påverkar panelernas elektriska egenskaper, t.ex. uteffekt, effektivitet och prestanda under svaga ljusförhållanden.

I allmänhet har solpaneler med halvskärning och 1/3 skärning liknande fördelar, t.ex. minskad känslighet för skugga, högre tillförlitlighet och förbättrade temperaturkoefficienter. De kan dock ha olika specifikationer och prestanda beroende på det specifika märket och modellen av solpanel. Det är alltid tillrådligt att läsa de tekniska specifikationerna för en specifik panel för att bättre förstå dess prestanda och användningsmöjligheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *